De top 5 browsers voor Windows 10

12 september 2016

 

De top 5 browsers voor Windows 10

 

Webwereld maakt melding van een test van een aantal browsers op Windows 10. Het levert een opmerkelijk rijtje op.

Naast de bekende Edge van Microsoft, Chrome, Firefox en Opera respectievelijk op plaats 5, 4, 3 en 2 wordt daar ook de ons onbekende browser Vivaldi genoemd. Deze Vivaldi komt nota bene als beste uit de test!

 

De gemeten resultaten bij de browser van Microsoft blijken niet overtuigend in vergelijking met de andere browsers.

Overigens zijn alle browsers goed responsief en goed van design (gesimplificeerd menu, grote blokken en strak) maar Edge en Chrome zijn nogal opdringerig met hun verzoeken om ze tot standaardbrowser te maken, Firefox heeft daar minder last van.

Chrome is snel en makkelijk genoeg voor zelfs de grootste digibeet maar Firefox laat zich door liefhebbers weer makkelijker configureren dan Chrome. Chrome is daarentegen soms met zoveel processen bezig dat die bij oudere machines vertragingen kunnen opleveren. Maar bij intensief internetten kan Firefox ook irritante vertragingen hebben.

Wil je Chrome uitbreiden dan kan dat met extensies terwijl Firefox daar de add-ons voor heeft.

 

Opera stond al voordat de browser z'n eigen engine inwisselde voor die van Chrome bekend als de snelste browser die je maar kon krijgen. Opera maakte dan ook een zeer goede indruk in de test maar ja, er was er toch nog één beter…

 

Vivaldi

Vivaldi is gemaakt door een voormalig Opera-bouwer die voor Opera nog een aantal verbeterpunten zag. Waar Chrome probeert alles zo naadloos en simpel mogelijk te maken geeft Vivaldi je de optie om alles tot in het oneindige te tweaken.

Het komt erop neer dat je de extensies van Chrome kan blijven gebruiken en toch een hoop meer flexibiliteit hebt en veel meer opties.

De browser ziet er prachtig uit, is flexibel, functioneel en super snel.

 

Bron: http://webwereld.nl

 

Terug

^ Naar boven