Registratie voor .shop-domein nu mogelijk

04 oktober 2016

 

Registratie voor .shop-domein nu mogelijk

 

E-commerce ondernemers kunnen nu wereldwijd een .shop-extensie claimen voor hun bedrijf. Tot eind augustus hebben veel grote merken hun domein al kunnen vastzetten in de voorregistratie – denk aan .ford of .gucci. Deze merkextensies zullen niet algemeen beschikbaar zijn.

 

Meer dan zeshonderd top-level domeinnamen

Door het beperkte aantal domeinnaam extensies raakt het internet verzadigd. Het wordt steeds lastiger om bijvoorbeeld een goede, interessante en korte .com en .nu domeinnaam te registreren. Met de nieuwe domeinnaam extensies ontstaan heel veel nieuwe domeinnaam mogelijkheden.

Sinds 2014 zijn er meer dan zeshonderd top-level domeinnamen beschikbaar gekomen. De .shop extensie is een van de meest gewilde domeinextensie sinds de lancering van de nieuwe domeinextensies.

De .shop domeinnaam is erg populair omdat er steeds minder geschikte domeinnamen beschikbaar zijn voor het sterk groeiende aantal webshops. Een goede webshop domeinnaam is tegenwoordig erg schaars! Daarom biedt de .shop extensie veel nieuwe kansen voor bestaande en nieuwe webshop eigenaren om een korte, herkenbare domeinnaam te registreren voor hun webshop of winkel.

 

Belangstellenden .shop-extensie

Uit een steekproef bij een Nederlandse provider onder de reeds aangemelde voorregistraties van .shop blijkt dat 80 procent van deze partijen al een .nl-domeinnaam heeft. De consumentenelektronica heeft met 25 procent hier het grootste aandeel in, gevolgd door de modebranche met 20 procent.

38,5 procent van de geïnteresseerden in de .shop-extensie zijn gelukszoekers, die er op speculeren later voor veel geld de domeinnaam te kunnen verkopen.

 

Overige domeinextensies

De nieuwe domeinextensies bieden de mogelijkheid om je als bedrijf nadrukkelijker te profileren in het webadres zodat er behalve de (bedrijfs)naam ook specifieke activiteiten, interesses of locaties in het webadres vermeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan .tech, .news of .accountant, .help, .soccer of .science en .amsterdam of .frl.

Bij voorregistratie.nl vind je een inspirerend overzicht.

 

Terug

^ Naar boven