Bijna 90 procent van de Nederlanders koopt weleens iets online en en steeds meer

23 november 2017

 

Bijna 90 procent van de Nederlanders koopt weleens iets online en en steeds meer mobiel

 

Onderzoek over de eerste 6 maanden van 2017 wijst uit dat inmiddels bijna 90 procent van de Nederlanders weleens iets online koopt. De online kopers gaven gemiddeld zo’n 757 euro in dat half jaar en dit wordt alleen maar meer.
Nederlanders geven nu 23 procent van hun totale bestedingen uit aan producten en diensten via webshops. De verwachting dat is dat in vijf jaar groeit naar zo’n 35 procent.
Met name jongeren voorspellen een stevige toename van het online aandeel in hun uitgave en gebruik van de smartphone daarbij.

Shoppen via smartphone
Nederlanders denken in 2022 het merendeel van de online aankopen via de smartphone te doen. 52% van de jongeren (15 tot 34 jaar) denkt dat mobiel dan het belangrijkste kanaal is.
Twee derde van de mobiele shoppers koopt zowel via mobiele websites als via apps van webwinkels. 22 procent maakt alleen gebruik van mobiele websites en 14 procent shopt uitsluitend via apps.

43 procent totale uitgaven: online
Jongeren verwachten 43 procent van hun totale uitgaven (!) bij online partijen te besteden. Dat is inclusief voedings- en gezondheidsproducten. Nu zijn de hoge bezorgkosten en het ruime en nabije aanbod van supermarkten nog reden om die boodschappen niet online te doen.
Maar er valt nog genoeg te verbeteren aan gebruiksgemak en content weergave. De omslachtige invoer van persoonlijke gegevens, het lastig browsen en het gebrek aan duidelijke beelden laat nu nog veel mensen voortijdig afhaken.

Bron: emerce.nl

 

Terug

^ Naar boven