Smartphone en E-mail prima koppel voor online verkoop!

31 oktober 2019

 

Smartphone  +  E-mail prima koppel voor online verkoop!

 

 

Het Nationaal E-mail Onderzoek 2019 laat zien dat e-mail nog steeds een belangrijke rol speelt bij de keuzes van consumenten. Zeker 59 procent van Nederlanders deed naar aanleiding van een mailing een aankoop en als e-mail van een webshop komt zelfs 73%. Overigens leest meer dan de helft van de Nederlanders (54%) de e-mail op een smartphone.
En via dezelfde smartphone doet inmiddels 31% van de Nederlanders zijn online aankopen (22% in 2018).

 

36 procent van de Nederlanders vinden het ronduit prettig om mailings te ontvangen met aanbiedingen die aansluiten op persoonlijke interesses.


Nederlanders kopen steeds vaker online
De frequentie van onze online bestedingen gaat omhoog en e-mail blijkt daarbij de belangrijkste aanleiding in vergelijking met andere kanalen. Van alle Nederlanders die vaker dan één keer een online aanschaf deden, deed:

  • 5% dit via WhatsApp,
  • 59% via e-mail,
  • 21% via Facebook en
  • 11% anders.

 

Mobiele leesbaarheid en personaliseren van e-mails

Uiteraard moeten mailings wel goed te lezen zijn op een smartphone. Een goed responsive design is daarom erg belangrijk. Opmerkelijk is dat slechts 41 procent gebruikmaakt van dynamische (ontvanger afhankelijke) content en 8 procent van gepersonaliseerde onderwerpregels. Daar is nog een stevige winst te behalen.

 

Bron:
frankwatching.com
emerce.nl

 

Terug

^ Naar boven