Ben jij winterklaar voor je smartphone?

04 december 2019

 

Ben jij winterklaar voor je smartphone?

 

Het seizoen van winterkou en nattigheid is niet lekker voor je smartphone. Als smartphone gebruiker kun je daar gelukkig wel op anticiperen door de winterse omstandigheden in de gaten te houden. Door te zorgen dat je de telefoon zo min mogelijk belast.

Kou verzwakt de accu en een oplaadbeurt gaat minder lang mee. Hou kouder, hoe lager de capaciteit. Het beste wat je kunt doen is dan ook zorgen dat je de telefoon op temperatuur houdt door hem in je broekzak of binnenzak te doen.

 

Opladen

Als je hem dan toch koud hebt laten worden en hij moet worden opgeladen, schakel hem uit en zorg dat het toestel eerst geleidelijk aan op kamertemperatuur komt voordat je gaat opladen.

 

Vochtigheid

Zo’n temperatuurschommeling kan ook voor condensatie zorgen en dat is niet goed voor de elektronica. Bij vochtigheid moet je telefoon altijd meteen uitschakelen. Als het kan haal je de accu eruit en verder leg je de telefoon zover als mogelijk open en neemt de tijd om alles te laten drogen. Heel voorzichtig drogen met een föhn zou kunnen maar de eerste manier geeft het minste risico.

 

Schermbediening in de kou

De moderne schermen werken met een elektrisch veld dat reageert op een geleidend object. Daarom moeten we onze schermen aanraken met de blote vingertoppen. Dus handschoenen uit of gebruik vingerloze handschoenen. Of koop handschoenen met geleidende vezels in de vingertoppen.

 

Bron:

Webwereld.nl

 

 

Terug

^ Naar boven