Storing bij Adobe websites laat kwetsbaarheid cloud fonts zien

10 augustus 2015

Adobe is met zijn TypeKit net als Google Font een leverancier van fonts voor talloze websites vanuit de cloud. Hoe pijnlijk de afhankelijkheid van de cloud kan zijn laat Adobe vandaag zien doordat de fonts niet te vinden zijn voor de afhankelijke websites.
De betreffende sites vallen nu terug op de ouderwetse lettertypes als Arial (geb. 1982) en Georgia (geb. 1996) omdat Adobe's webfontdienst TypeKit eruit ligt. Databel doet dat anders.
Slachtoffers zijn onder meer de websites van de New York Times, Wall Street Journal, Wired en AOL. Adobe meldt dat er sinds afgelopen nacht sprake is van een storing in het web font-netwerk.

Een storing als deze is het gevolg van de keuze van designers voor publieke clouddiensten. Waar HTML vereist dat website-eigenaren fonts lokaal hebben opgeslagen, laden moderne diensten als TypeKit deze on-demand. Tenminste, als de cloud doet wat ie doen moet.


De aanpak van Databel!

Alle door Databel gebruikte fonts worden lokaal op onze eigen servers gehost zoals HTML vereist. Zodat de Databel gebruikers altijd over de fonts kunnen beschikken en niet afhankelijk zijn van externe partijen!


Bron:webwereld.nl

Terug

^ Naar boven