Klanten Rabobank en ING kunnen digitaal incasso's machtigen

21 augustus 2015

Via internetbankieren kunnen zij online toestemming geven voor een eenmalige of doorlopende machtiging van bijvoorbeeld een webwinkel of een telecomprovider. Het is voor hen niet langer nodig om een handtekening op papier of ingescande handtekening te verstrekken.

 

De schermen die voor de online machtiging worden gebruikt, zijn gebaseerd op de werkwijze van betaaldienst iDeal. Ook bij deze dienst moet de gebruiker de gewenste bank selecteren om in de eigen omgeving van internetbankieren te komen.

Als een consument bijvoorbeeld op de site van een sportschool een abonnement wil afsluiten, kan hij voor de optie 'incassomachtigen via uw bank' kiezen, gegevens invullen en inloggen bij de bank.

 

Net als bij de papieren machtiging, kunnen rekeninghouders het bedrag binnen acht weken laten terugstorten. De digitale incassomachtiging heeft dezelfde rechtsgeldigheid als een papieren machtiging. Bedrijven en instellingen kunnen met de dienst besparen op de kosten van papieren machtigingen.

 

Andere banken gaan dit op termijn ook aanbieden omdat de nieuwe betaalmethode is gebaseerd op een standaard die Betaalvereniging Nederland beheert. Iedere bank bepaalt zelf wanneer de dienst voor klanten wordt opengesteld.

 

Bron: nu.nl

Terug

^ Naar boven