Microsoft stopt ondersteuning oude versies Internet Explorer

15 december 2015

 

Maar maakt uitzondering voor Vista >

 

Microsoft stopt ondersteuning oude versies Internet ExplorerGebruikers van Internet Explorer hebben nog vijf weken om een nieuwere versie van de browser te installeren. Microsoft stopt op 12 januari namelijk de ondersteuning voor oude versies.

 

Het besluit heeft gevolgen voor zeker 124 miljoen gebruikers die nog Internet Explorer 10 of ouder op hun desktop hebben staan. Het merendeel daarvan werkt nog met IE 9, en een groot deel draait Windows 7. Zij moeten in januari opwaarderen naar IE 11 willen ze geen risico lopen.

 

IE 11 wordt overigens ook niet meer bijgewerkt, maar krijgt nog wel beveiligingsupdates. IE 11 staat naast Microsofts nieuwe browser Edge op Windows 10. IE laat zich echter maar moeilijk verdringen. Edge wordt tot nu toe nog maar mondjesmaat gebruikt.

 

Microsoft ondersteunt Internet Explorer 9 op Vista nog wel!

Hierboven maken we er melding van dat Microsoft stopt met het ondersteunen van bepaalde versies van Internet Explorer in oudere Windows-besturingssystemen. Dit geldt echter niet voor Vista omdat browsers hoger dan 9 niet werken op Vista. Gebruikers met Windows Vista moeten wel Internet Explorer 9 installeren om nog beveiligingsupdates voor de browser te ontvangen. Voor meer info zie https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle#gp/Microsoft-Internet-Explorer.

 

Bron: emerce.nl

 

Terug

^ Naar boven