Verschillende uitkomsten webstatistieken

04 maart 2016

 

Verschillende uitkomsten web statistieken

 

Programma’s die webstatistieken produceren trekken snel de aandacht van de beheerder van een site. Want wie is er niet nieuwsgierig naar het verkeer op zijn site? Zo kennen we natuurlijk Google Analytics als gegevensverzamelaar maar er zijn er natuurlijk meer, zoals AWStats en Webalizer. Waarom geven ze niet dezelfde resultaten?


De statistiekprogramma’s zijn eigenlijk zelden met elkaar te vergelijken omdat ze allemaal hun eigen keuzes maken in wat ze aan gegevens verzamelen. Waar de een alleen de paginabezoeken telt, maakt de ander een optelsom van een aantal bestanden die betrokken zijn bij het tonen van een pagina. Tja, dat levert verschillen op...

 

Netwerkbeheerders

Ben je op zoek naar een marketingtool dan vallen van de drie genoemde tools AWStats en Webalizer af. Met AWStats krijg je een goed inzicht in het aantal bezoeken van zowel mensen als robots en hoeveel bandbreedte er wordt gebruikt. Webalizer geeft een eenvoudig antwoord op de vraag - Waar is al mijn bandbreedte gebleven? AWStats en Webalizer zijn eerder een goed hulpmiddel voor netwerkbeheerders dan voor marketeers.

 

Marketingtool

Google Analytics daarentegen helpt je te begrijpen waar een individuele bezoeker vandaan komt, hoe ze je gevonden hebben, wat ze deden op je site, hoe boeiend ze de content vonden, waar ze de site verlieten en welke doelen er werden behaald. Deze informatie kan je gebruiken om je site te wijzigen om die zo voor marketing of bijvoorbeeld verkoop verder te optimaliseren.

 

Terug

^ Naar boven