BEVEILIGING
Deze speciale uitgave is geheel gewijd aan veiligheid en beveiliging. Je krijgt antwoord op vragen zoals:
- Waarom komt mijn e-mail niet altijd aan?
- Kan ik mijn e-mail versleuteld versturen?
- Hoe beveilig ik mijn website?
|
|
Komt je e-mail soms niet aan?
Is het je wel eens overkomen, je stuurt een e-mailtje maar deze krijgt je terug. Gek want je hebt net van die persoon wel een e-mail ontvangen. De e-mail wordt door de andere partij niet geaccepteerd. Ja en wat dan.
E-mail afhandeling wordt steeds nauwkeuriger en beter gecontroleerd. Bedrijven proberen het aantal SPAM mailtjes te beperken door de regels voor een correcte e-mail steeds strakker in te stellen.
Veel mensen versturen hun e-mail die door Databel beheerd wordt nog via hun eigen internetprovider zoals Ziggo en KPN. Daardoor loop je het risico dat je e-mail niet aankomt bij de geadresseerde.
Wij hebben een oplossing! Je e-mail wordt al opgehaald op de server van Databel. Door de uitgaande e-mail ook via Databel server te sturen voorkom je veel problemen. Hierdoor moet je de uitgaande server aanpassen in je mailprogramma.
Hoe dat moet lees je op: E-mail instellen Databel server
Het is altijd nog mogelijk dat mail wordt gezien als SPAM of niet wordt geaccepteerd. Er zijn meer factoren zoals de inhoud van de e-mail. De kans dat dit gebeurt wordt met deze aanpassing echter aanzienlijk kleiner. |
|
|
Voorkom dat iemand anders je e-mail leest, versleutel je verbinding.
Waarom zou ik mijn e-mail versleutelen?
Als je een e-mail stuurt, weet je nooit helemaal zeker of niet iemand stiekem ook het mailtje leest. Ook weet je niet of iemand mogelijk het mailtje heeft aangepast. Verder kun je ook nooit zeker weten of mailtjes die je ontvangt van de afzender zijn.
E-mail is ooit gemaakt om makkelijk, toegankelijk en snel te communiceren. Daarbij is lang niet gedacht aan zaken zoals integriteit, authenticiteit en vertrouwelijkheid. Inmiddels leven we in een andere wereld.
De bovengenoemde zaken zijn eenvoudig op te lossen door inschakelen van versleuteling voor jouw inkomende en uitgaande e-mail.
Op e-mail versleuteld vind je uitleg hoe de versleuteling te activeren. |
|
|
Een beveiligde verbinding voor jouw website interessant?
Het verkeer tussen je site en de bezoeker kun je versleutelen met een SSL certificaat. Met zo'n certificaat regel je een beveiligde verbinding tussen jouw website en de bezoeker. Dit noem je ook wel een HTTPS-verbinding
Wanneer is een beveiligde verbinding interessant?
1) Je gebruikt persoonlijke gegevens Heb je een webshop, dan is een versleutelde verbinding (HTTPS) aan te raden. Maar ook als je een formulier op je website hebt kan het verstandig zijn om de verbinding te beveiligen. Veel formulieren vragen immers om persoonlijke gegevens, vaak worden deze op de server van de website opgeslagen.
2) Verbeter je positie in Google door HTTPS Google hecht veel waarde aan beveiligde websites. Het hebben van een SSL certificaat voor je website wordt daarom extra gewaardeerd door de zoekmachine. Dit natuurlijk naast andere factoren zoals een mobiele versie, goede content en een duidelijke site structuur.
3) Wees een betrouwbare partner met HTTPS Een beveiligde verbinding geeft vertrouwen aan de bezoeker van je website. Deze ziet dat je je zaakjes goed op orde hebt en kan er vanuit gaan dat de gegevens niet worden onderschept door hackers of andere partijen. Meer informatie over SSL certificaten en prijzen? Lees dan het volledige artikel
|
|
|