Website beveiligen met SSL

Waarom je website beveiligen?

 

Het beveiligen van je site wordt steeds belangrijker. Lees het nieuws en je weet dat er op grote schaal gegevens worden onderschept om te gebruiken voor illegale doeleinden. Maar wist je dat Google je site hoger waardeert als je een beveiligde site hebt? 

 

 

HTTP is een techniek om informatie te versturen over het internet. HTTPS, ook wel SSL genaamd, is daar de beveiligde variant van en beveiligt de verbinding tussen jouw website en de bezoeker. Niemand kan dan afluisteren of meekijken met de bezoeker. Daarom zie je het ook altijd bij online bankieren en ook als je belangrijke informatie moet invoeren. Dit kan persoonlijke informatie zijn maar het kunnen ook gezondheidsgegevens, een bankrekeningnummer of wachtwoorden zijn.

 

Snel naar:

 

Alleen belangrijk voor banken en webshops?

Het is niet alleen belangrijk voor banken en webshops. Inlichtingendiensten en geoefende hackers hebben de mogelijkheid om bijna alles wat er op het internet gebeurt te onderscheppen. Dus ook de data die verstuurd wordt via het formuliertje op je website. Door HTTPS te gebruiken is het voor derde partijen niet of nauwelijks mogelijk om deze te onderscheppen.

  

Een voorbeeld hoe iemand gegevens op een website invult:
Naam: Bert
E-mailadres: info@databel.eu
Telefoonnummer: 040-7470072

 

Wordt deze data versleuteld dan zie het er zo uit:
908045420c43fb663f6678cad9c41e1b
8d80dee0b943e2cb075084549f01ee5
e803334a8669c8d937f4a0dbc65f227a

 

Ik heb toch alleen maar een formuliertje op mijn website?

Veel websites hebben een contact- of registratieformulier. De ingevulde gegevens worden bewaard op de server waar de website staat. In principe worden er op dat moment persoonsgegevens bewaard. Daardoor zou je kunnen stellen dat de Wet op bescherming persoonsgegevens van kracht wordt, ook al gaat het enkel om een naam en e-mailadres.

 

Passende maatregelen

De wet schrijft voor dat de verantwoordelijke partij passende maatregelen moet treffen om te voorkomen dat zaken verloren gaan of tegen elke vorm van onrechtmatige verwerking. De verantwoordelijke is hier diegene van wie de website is. Het is echter niet duidelijk wat passend is. Het is namelijk maar zeer de vraag of je voor het opslaan van een naam en e-mailadres de zwaarste beveiligingsmaatregelen moet treffen, zoals een bank dat doet.

 

Wettelijke meldplicht

Indien er toch gegevens vanuit je website in de openbaarheid komen dan ben je sinds januari 2016 verplicht dit te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit alleen al is voor veel ondernemers een reden om maatregelen te nemen, zodat ze daar niet vermeld worden.

 

Google-positie verbeteren met HTTPS

Eén van de factoren waar Google naar kijkt als ze je website waarderen, naast goede zoekwoorden, een mobiele versie en goede content, is ook of je website beveiligd is. Neem dit mee in de overweging of HTTPS iets voor jouw website is.

 

Ik wil HTTPS, en nu?

Wil je je website beveiligen met HTTPS dan biedt Databel daartoe de mogelijkheid met drie SSL certificaten. Neem contact met ons op om het certificaat kunnen installeren.*

 

Drie SSL certificaten

 Om je internetverkeer te beschermen hebben we drie SSL certificaten.

 

Positive-SSL

Als je voor je website wel HTTPS wilt hebben maar tegen een schappelijke prijs.
De bedrijfsnaam wordt niet vastgelegd in het certificaat, enkel je domeinnaam.

Als een bezoeker op het certificaat klikt wordt enkel getoond dat het domein gecertificeerd is.

Instant-SSL

Kies hiervoor als je voor je website HTTPS wilt hebben en dat ook de bedrijfsnaam in het certificaat staat. Zodra een bezoeker op het certificaat klikt in de browser wordt de bedrijfsnaam getoond.

EV-SSL

Heb je een webshop? Dan is dit het beste certificaat. De bedrijfsnaam wordt in het certificaat vastgelegd en wordt in het groen in de browser getoond. Een bezoeker ziet direct of de site beveiligd is.

 

 

 

De actuele prijzen vind je hier

 

  7 / 11

 

 mobiele website

 

 

 

 Ik wil een beveiligde website

 

 

 

HTTP

Hypertext Transfer Protocol

 

HTTPS

HyperText Transfer Protocol Secure

 

SSL

Secure Sockets Layer

^ Naar boven