Over Databel

In het begin...

 

Het idee voor de Databel onderhoudsomgeving is in 2001 Polen ontstaan tijdens een gesprek met een ondernemer die om raad vroeg.

 

 

Poolse bedrijven zichtbaar voor Nederland

Poolse bedrijven wilden zich presenteren in Nederland toen Polen in 2002 bij de Europese Unie zou komen. Er moest een soort catalogus worden gemaakt maar men wist niet precies hoe dit aan te pakken. Er werd geadviseerd om de Poolse bedrijven zichtbaar te maken door gebruik te maken van websites.

 

Geen duur maatwerk maar Databel!

Op dat moment waren er alleen hele dure maatwerksites. Een Bredaas bedrijf kreeg het idee om een CMS-generator te maken. Op deze manier konden voor het eerst websites, met eigen CMS, tegen een betaalbare prijs worden gemaakt. In 2002 was de 1e versie van het Databel CMS een feit. Deze werd gedurende 10 jaren verder uitontwikkeld.

 

Een nieuwe begin voor een duurzame toekomst

In 2013 ontstond er een samenwerking met het Eindhovense bedrijf Medusa. Zij bouwden een nieuw CMS dat voldoet aan alle hedendaagse eisen welke het internet stelt aan een goede website. Hierbij stonden bedieningsgemak, vindbaarheid en optimalisatie voor zoekmachines voorop. Aan het nieuwe Databel CMS wordt nog dagelijks gewerkt om zo het systeem up-to-date te houden.

 

 

Databel is ook te vinden op www.webdesign-info.nl.

 schets website

 

 

 

^ Naar boven