Nieuws

Het actuele internetnieuws

 

Januari 2023: meer webshops dan fysieke winkels

Januari 2023: meer webshops dan fysieke winkels

Begin 2023 telde we in Nederland 82.124 fysieke winkels tegen 84.103 online winkels. Het aantal webshops is sinds 2010 ruim verzesvoudigd terwijl er elk jaar meer fysieke winkels sluiten dan dat er geopend worden.

Hoewel de ontwikkeling nog volop in beweging verwacht men niet dat de winkels uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Beide verkoopkanalen komen tegemoet aan een vaak afwisselende behoefte bij consumenten. Wat de aantallen vertellen zegt echter niets over de omzetten van de verkoopkanalen.

Hoe AI onze copy transformeert

Hoe AI onze copy transformeertWaar in het verleden door technologische ontwikkelingen met name ‘praktische’ beroepen in het gedrang kwamen, zien we nu voor het eerst dat zogenaamde ‘theoretische’ beroepsgroepen ook beïnvloed worden. We kennen natuurlijk allemaal ChatGPT. Dé aanstichter van de huidige aardverschuiving en onrust in de markt.

Zo is er ook AI-technologie beschikbaar voor copy. De meest bekende AI tools voor copywriting zijn:

Copy.ai, Writesonic, Conversion.ai, Wordsmith en Rytr. AI-gedreven platforms die gebruikers helpen om snel en efficiënt teksten te schrijven voor verschillende doeleinden als advertentieteksten, productbeschrijvingen, social media-berichten, e-mails, advertenties, blogs, gepersonaliseerde verhalen, rapporten of artikelen.

 

Maar, er is zoveel meer. De meer generieke tools zijn pas het begin. Waar het echt interessant gaat worden, is bij doorontwikkelde systemen die zich specialiseren.

 

Hoe veilig is je wachtwoord?

Het gebruik van goede wachtwoorden is heel belangrijk. Hive Systems publiceerde onlangs statistieken waarin te zien is hoe snel een wachtwoord te kraken is. Het is een lijst met het aantal gebruikte karakters (van 4 tot 18) in een wachtwoord, afgezet tegen de complexiteit van het wachtwoord. Hoe ze tot deze uitkomsten komen leggen ze uitgebreid uit op hun site bij hivesystems.io/password.
De tabel maakt duidelijk dat er echt een minimaal aantal karakters nodig is om het hackers moeilijker te maken. Bij gebruik van 8 karakters met kleine letters, hoofdletters én cijfers kan het wachtwoord al in 7 minuten(!) worden gekraakt. Ons advies is om zeker 11 karakters te gebruiken bestaande uit kleine letters, hoofdletters, cijfers én bijzondere tekens. Dit verhoogt de benodigde tijd aanzienlijk (34 jaar) zoals in de tabel te zien is.

De getoonde tabel gaat ervan uit dat hackers zonder enige voorkennis het wachtwoord gaan kraken. Maar als een wachtwoord is gestolen en dit wachtwoord vaker gebruikt wordt op verschillende websites dan zien de statistieken er dramatisch anders uit.

Nepreviews en misleidende zoekresultaten verboden vanaf 28 mei

Nepreviews en misleidende zoekresultaten verboden vanaf 28 mei Er komt een verbod op het (laten) plaatsen van valse consumentenbeoordelingen bij webwinkels en digitale platforms. De wet gaat per 28 mei 2022 in.

 

 • Sites moeten vóór publicatie reviews checken op echtheid
 • Sites mogen niet betalen voor valse beoordelingen
 • Als er betaald is voor zoekresultaten moet dat duidelijk gemarkeerd zijn
 • Sites moeten duidelijk zijn over wie verantwoordelijk is voor de retourzendingen
 • Sites moeten zichtbaar maken als er sprake is van een gepersonaliseerd prijsaanbod
 • Dit geldt ook voor ‘gratis’ digitale diensten zoals sociale media
 • In de hele EU kunnen boetes opgelegd worden van minimaal 4 % van de omzet in een land.

 

Kijk verder voor meer details.

Rotary Eindhoven roept op te doneren voor Oekraïne

Rotary Eindhoven roept op te doneren voor OekraïneBericht afkomstig van de site rotaryeindhoven.nl:

 

"Een zeer goede en betrouwbare vriend (naam bij ons bekend) in Kiev van Otto Dieleman, voorzitter RC Eindhoven, heeft zich gemeld bij wat wij in Nederland 'Bescherming Bevolking' zouden noemen. Met velen in de Oekraïne ondersteunt deze groep vrijwilligers de bevolking die niet gevlucht is voor het geweld. Denk hierbij aan ouderen en gezinnen die niet kunnen of willen vluchten. De vrijwilligers verzorgen en verdelen de eerste levensbehoeften voor de burgers en de militairen. Tevens bieden zij hulp bij eventuele gewonden en bij de veiligheid van de stad rondom de avondklok.

 

Binnen 4 uur heeft onze club reeds € 500,- gedoneerd gekregen voor deze vrijwilligers in Oekraïne.

Wanneer u deze mensen ondersteunt met uw bijdrage, dan wordt dit zeer gewaardeerd!!

Onze oud-voorzitter Willem Jan Withagen heeft hieronder een 'Tikkie' geplaatst waarmee u gemakkelijk kunt bijdragen. Hij zorgt ervoor dat de donaties goed ter plaatse komen."

 

Zie: https://rotaryeindhoven.nl/2022/03/01/rotary-eindhoven-doneert-voor-oekraine/

Mijn wachtwoord onveilig? Hoezo?

Mijn wachtwoord onveilig? Hoezo?Ja, het is verleidelijk om even ‘wachtwoord1’ of ‘Welk0m01!’ in tikken als er weer een nieuw wachtwoord gevraagd wordt. Maar…. Verstandig is het niet. Want wat voor de hand ligt daar zijn hackers heel vertrouwd mee. Op de site van wachtwoordbeheerder NordPass vind je een interessante lijst uit 2020 over dit onderwerp. Hieruit de top 4 van meest gebruikte wachtwoorden.

 

 

 

wachtwoord aantal gebruikers gekraakt in aantal malen gebruikt
123456 2.543.285 minder dan
1 seconde
23.597.311
123456789 961.435 minder dan
1 seconde
7.870.694
picture1 371.612 3 uur 11.190
password 360.467 minder dan
1 seconde
3.759.315

 

Het idee origineel te zijn met een simpel wachtwoord, raak je hier waarschijnlijk wel mee kwijt. Simpel werkt dus niet.

Lees verder over: dubbele authenticatie, beveiligingsvragen, wachtzinnen, wachtwoordmanagers en encryptie.

Internet programmeur / PHP ontwikkelaar (m/v)

Internet programmeur / PHP ontwikkelaar (m/v)Wij zijn op zoek naar een:

 

Internet programmeur / PHP ontwikkelaar (m/v)

 

Medusa, Media Usage Advice BV uit Eindhoven is een multimedia bedrijf dat gespecialiseerd is in internet oplossingen, met ons eigen CMS of met Wordpress.
We maken eenvoudige sites maar ook complexe maatwerkoplossingen.
Medusa is actief sinds 1997 en biedt op dit moment werk aan 9 mensen. Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een internet programmeur die op professionele en enthousiaste wijze gaat meewerken aan de verschillende projecten binnen Medusa.

 

Bekijk de uitgebreide info over de vacature

 

Fraudehelpdesk.nl meldt gevaarlijke sms-berichten koeriersdienst

Fraudehelpdesk.nl meldt gevaarlijke sms-berichten koeriersdienstUit naam van verschillende koeriersdiensten worden door oplichters sms-berichten verstuurd. Ze konden vandaag geen pakje afleveren. Hierna wordt u gevraagd om op een link te klikken. Maar let op!

Na het klikken op de link krijgt u namelijk het verzoek om een track-and-trace-app te downloaden. Deze app bevat kwaadaardige software.

Wanneer u de app installeert, kan de oplichter namens uw nummer in grote aantallen aan willekeurige mensen valse sms-berichten versturen met de kwaadaardige link. Ook kan de app vanuit uw toestel belkosten en andere kosten maken die u terugziet op de telefoonrekening.

Deze sms-berichten worden verstuurd in verschillende varianten en talen. Bijvoorbeeld een melding van een gemiste oproep.

Medusa in top 10 beste websitemakers van Nederland

Medusa in top 10 beste websitemakers van NederlandBedrijvenconsultant.nl heeft Medusa geplaatst in hun top 10 van beste websitemakers / webdesign-bureaus van Nederland van 2021. Dit was de uitkomst van hun onderzoek naar web-bureaus die wél waarmaken wat ze beloven.

 

Waarom

De keuze is “onder andere gebaseerd op het aantal klantcasussen van de opdrachtnemer, de tevredenheid van de klanten, de houding om daadwerkelijk in-dienst-van een prestatie neer te zetten, positieve/negatieve geluiden die we in ons netwerk waarnemen, onze eigen ervaringen en klantervaringen”.

 

Check nu dit lek: 500 miljoen LinkedIn gegevens op straat

Check nu dit lek: 500 miljoen LinkedIn gegevens op straat

Na Facebook lekt ook Linkedin. Het gaat niet om gelekte inloggegevens, maar wel informatie waarmee phishingaanvallen en spamacties zouden kunnen worden uitgevoerd. Zoals namen, e-mail adressen, telefoonnummers en werkadressen. Als ‘service’ zijn er 2 miljoen vrij beschikbaar ter controle op een populair hackersforum, de overige zijn tegen betaling toegankelijk.

 

Check of je er bij zit

Via de link https://cybernews.com/personal-data-leak-check/ kun je met je e-mailadres testen of jouw gegevens ook gelekt zijn.

 

Check of jouw Facebook gegevens ook gelekt zijn

Check of jouw Facebook gegevens ook gelekt zijnOnlangs is een bestand met de privégegevens van miljoenen Facebookgebruikers online verschenen. In het bestand staan gegevens van meer dan 533 miljoen gebruikers, onder wie ruim 5,4 miljoen Nederlanders. Er zijn onder meer naam, woonplaats, relatiestatus, werkgever en het mobiele telefoonnummer aangetroffen. Bij sommige gebruikers is ook het e-mailadres te vinden. Er zijn geen wachtwoorden te zien.

 

Het gaat om gegevens die al in 2019 zijn buitgemaakt. In dat jaar werd een database vol telefoonnummers van gebruikers van Facebook ontdekt door de website TechCrunch. Doe de check!

E-mail belangrijker en effectiever door coronacrisis

E-mail belangrijker en effectiever door coronacrisis

Het belang van e-mail blijkt door de coronacrisis te zijn toegenomen. Dit is de conclusie na onderzoek van de DDMA Commissie E-mail. 72 procent van de Nederlandse marketeers beschouwt e-mail als een belangrijker marketingkanaal dan voor de crisis.

 

Effectiviteit gestegen, conversies omhoog
46% van alle organisaties zagen de open- en klikratio’s van hun e-mails stijgen, slechts 8% ziet een lichte daling in openratio’s. Daarnaast ziet 35% het aantal conversies als resultaat van e-mailmarketing omhoog gaan. Organisaties die zich richten op consumenten (17%) of op zowel consumenten als zakelijke klanten (17%) zijn het meest succesvol. Bij 35% is het aantal conversies gelijk gebleven.

Nominette levert nu óók gedessineerde mondkapjes

Nominette levert nu óók gedessineerde mondkapjesMedusa klant Nominette heeft haar webshop assortiment uitgebreid met gedessineerde mondkapjes.
Het wasbare mondkapje beschermt jezelf en anderen. Dit mondkapje is geweven met een 2-laags filter. Je krijgt er 2 meter elastiek bij geleverd. Dit haal je door de gaatjes en knoop je op jouw maat.
Het advies is om het mondkapje dagelijks te wassen.
De mondkapjes zijn niet gecertificeerd en dus niet geschikt voor professionals in de medische sector maar bedoeld voor consumentengebruik.

Kijk op nominette.nl/Mondkapjes voor de verschillende mogelijkheden.

Nominette, een klant van Medusa, levert mondkapjes!

Nominette, een klant van Medusa, levert mondkapjes!Onze klant Nominette biedt mondkapjes aan in de webshop! Medusa is al jarenlang verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling, het technisch beheer en de bouw van de Nominette webshop.
Met het wasbare mondkapje bescherm jezelf en anderen. Dit mondkapje is geweven met een 2-laags filter dat geweven is door het zusterbedrijf EE Labels. Je krijgt er 2 meter elastiek bij geleverd. Dit haal je door de gaatjes en knoop je op jouw maat.
Het advies is om het mondkapje dagelijks te wassen.
Let op! Dit mondkapje is niet gecertificeerd en dus niet geschikt voor professionals in de medische sector maar bedoeld voor consumentengebruik.
Ze worden geleverd in een set van 5 mondkapjes.

Ook in 2020 is de klant een mens met gewoonten, behoeften en emoties, maar…

Ook in 2020 is de klant een mens met gewoonten, behoeften en emoties, maar…Er zijn wel ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de klantervaring in de nabije toekomst. Daar zullen bedrijven en organisaties iets mee moeten:

 • Toenemend publiek bewustzijn
 • De value-based customer verwacht iets van bedrijven
 • Innovaties in betalen, maar iedereen erbij houden
 • Wie wil AI — kunstmatige intelligentie?
 • Algoritmen anticiperen eigenlijk op vooroordelen
 • Goed voor het individu, het collectief én de wereld!
 • Toenemende aandacht voor diversiteit
 • De kern: de klant wil gewoon beter geholpen worden.

Google: EAT of gegeten worden?

Google: EAT of gegeten worden?Hoe creëer je content zoals Google die wilt? Google is erg kritisch wat betreft de inhoud die websites de gebruikers voorschotelen. Ze willen met hun zoekresultaten graag betrouwbare informatie aanbieden. En hun algoritmes zijn steeds meer in staat om in die oceaan van aangeboden data de gewenste resultaten te vinden.

Uitgangspunt daarbij is E-A-T, wat staat voor Expertise, Authority en Trustworthiness. Te vertalen als: expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Google wil met name zorgen dat sites die veel impact kunnen hebben op het leven van mensen omdat het hun geluk, gezondheid of welzijn betreft, wel correcte informatie aanbieden. Google duidt deze websites aan met de term YMYL (Your Money of Your Life).

Pas op! Spookfacturen op herhaling!

Pas op! Spookfacturen op herhaling!Het programma ‘Opgelicht?!’ van AVROTROS berichtte onlangs weer over de door vele ondernemers ontvangen spookfacturen voor registratie domeinnamen. Dit is een regelmatig terugkerende vorm van oplichting waarvan ‘Opgelicht?!’ zoals gezegd al vaker melding heeft gemaakt. Met het voorbeeld in de illustratie is te zien dat de oplichters schaamteloos gebruik maken van een reeds gebruikt template om maar weer eens een nieuwe poging te doen.

Laat je dus niet misleiden door de ‘officiële, formele’ presentatie en vooral: BETAAL NIET!Ben jij winterklaar voor je smartphone?

Ben jij winterklaar voor je smartphone?Het seizoen van winterkou en nattigheid is niet lekker voor je smartphone. Als smartphone gebruiker kun je daar gelukkig wel op anticiperen door de winterse omstandigheden in de gaten te houden. Door te zorgen dat je de telefoon zo min mogelijk belast.

Kou verzwakt de accu en een oplaadbeurt gaat minder lang mee. Hou kouder, hoe lager de capaciteit. Het beste wat je kunt doen is dan ook zorgen dat je de telefoon op temperatuur houdt door hem in je broekzak of binnenzak te doen.

 

Smartphone en E-mail prima koppel voor online verkoop!

Smartphone + E-mail prima koppel voor online verkoop!Het Nationaal E-mail Onderzoek 2019 laat zien dat e-mail nog steeds een belangrijke rol speelt bij de keuzes van consumenten. Zeker 59 procent van Nederlanders deed naar aanleiding van een mailing een aankoop en als e-mail van een webshop komt zelfs 73%. Overigens leest meer dan de helft van de Nederlanders (54%) de e-mail op een smartphone.

En via dezelfde smartphone doet inmiddels 31% van de Nederlanders zijn online aankopen (22% in 2018).

 

36 procent van de Nederlanders vinden het ronduit prettig om mailings te ontvangen met aanbiedingen die aansluiten op persoonlijke interesses.

Verbeter je landingspagina’s

Verbeter je landingspagina’sEen landingspagina is een pagina binnen je website waarnaar je verwijst vanuit andere media. Denk aan een link vanuit social media, via een zoekopdracht of een online of offline campagne. Als er inderdaad bezoekers zijn ‘geland’ dan wil je optimaal profiteren van hun interesse. Hieronder een aantal tips die daarbij kunnen helpen.

 • Zorg voor focus en een consistente samenhang met de informatie die de aanleiding is voor het bezoek.
 • Maak een Call to Action (CTA) die de gebruiker aanspoort tot verdere actie.
 • Check de techniek; controleer de laadtijd van de pagina en zorg dat afbeeldingen goed gecomprimeerd zijn.
 • Zorg voor een mobiele variant die ook goed is.

Door gebruik like-button is een website verantwoordelijk voor datadeling met Facebook

Door gebruik like-button is een website verantwoordelijk voor datadeling met FacebookVolgens het Europees Hof is een website gedeeltelijk verantwoordelijk voor de dataverzameling van Facebook. Door het gebruik van Facebook code (likeknop, facebook-pixel, shareknop) maakt de website het verzamelen van gegevens mogelijk.
Een website is echter niet verantwoordelijk voor de manier waarop Facebook die gegevens verwerkt.

Is er Facebook code aanwezig dan wordt er uitbundig verzameld. Het IP-adres is daarbij de kapstok waar alle verzamelde gegevens aan gehangen worden. En al is er (nog) geen naam, de gegevens die over IP-adres X verzameld worden leveren een steeds verfijnder profiel op van de gebruiker(s) van IP-adres X. En op basis van die gegevens wordt gepoogd gebruikers te verleiden tot of te overtuigen van al het mogelijke.

Een effectieve webpagina samenstellen: Core Model

Een effectieve webpagina samenstellen: Core ModelHoe maak je de essentiële pagina’s van je website effectief? Met het ‘Core Model ’ zorg je dat bezoekers vinden wat zij zoeken - antwoorden - maar zorg je ook dat jij je business goals haalt.

 

Maak een klik relevant

Bezoekers komen vaak niet eens meer op de homepage maar bijvoorbeeld via een zoekmachine of via social media op een webpagina. Creëer daar dus al adequate informatie die de weg wijst naar het antwoord dat ze zoeken. Maak je pagina’s vervolgens helder van structuur zodat bezoekers makkelijk hun doelstelling halen en jij een goed rendement haalt uit hun acties.

 

Hoe weet ik wat belangrijk is?

Met de Core Model-methode krijg je een goed inzicht hoe je webpagina’s moet samenstellen. Door een duidelijk onderscheid te maken tussen de insteek van de gebruiker en die van de webeigenaar achterhaal je de overlap in belangen. In die overlap beteken je iets voor elkaar en dat moet dan ook de inhoud bepalen van de specifieke webpagina. Je moet dus achterhalen wat het doel van de gebruikers is. Probeer je te verplaatsen in de wensen en behoeften van je gebruiker en stem daar op af.

Vind gratis afbeeldingen met nieuwe zoekmachine van Creative Commons

Vind gratis afbeeldingen met nieuwe zoekmachine van Creative CommonsCreative Commons is een non-profitorganisatie die het vrij gebruik van creatief werk promoot.

Met de zoekmachine CC Search, zijn ongeveer driehonderd miljoen afbeeldingen met een Creative Commons-licentie te vinden. Deze afbeeldingen met Creative Commons-licenties zijn onder variërende voorwaarden vrij te gebruiken.

Het merendeel van de ongeveer 300 miljoen afbeeldingen is afkomstig van fotodienst Flickr en de rest komt via musea zoals het Rijksmuseum beschikbaar. Ze willen uiteindelijk toe naar 1,4 miljard werken bestaande uit onder meer afbeeldingen, tekst- en audiobestanden.

Gebruikers kunnen zoeken op aanbieders en de verschillende Creative Commons-licenties.

De cookiewall/-muur mag niet meer!

De cookiewall/-muur mag niet meer!Onlangs maakte de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekend dat een cookiewall een overtreding is van de AVG. De dwingende pop-up voldoet niet aan de eisen die gesteld worden in de AVG.

De eisen voor een geldige toestemming zijn namelijk:

 • vrijelijk gegeven – er mag geen druk of een nadeel zijn bij geen toestemming
 • ondubbelzinnig – er moet een duidelijke actieve handeling zijn
 • geïnformeerd – de keuzes moeten duidelijk zijn voor de gebruikers
 • specifiek – het moet eenduidig zijn waar een gebruiker wel en niet toestemming aan verleent

 

Afwijzing van tracking- of volg-cookies mag absoluut niet tot gevolg hebben dat de toegang tot een website wordt geweigerd volgens de AP. Wat gaat het worden? Hoewel deze regels nu zijn vastgesteld is...

YouTube neemt maatregelen tegen misbruik van het platform

YouTube neemt maatregelen tegen misbruik van het platformDe sociale media kunnen steeds meer rekenen op kritische aandacht voor hun doen en laten. Daarbij spelen de algoritmes een belangrijke rol en door de afwezigheid van transparantie over hun functioneren tasten we in het duister over hoe die rol gespeeld wordt. Het is echter wel bekend dat er met die algoritmes geld verdiend moet worden! Zo zorgen ze ervoor dat op basis van het kijkgedrag de bezoekers steeds meer van hetzelfde te zien krijgen.

De kijker moet worden vastgehouden en daarvoor wordt vaak steeds extremere content aangeboden... 'down the rabbit hole'...

Met een opvouwbare mobiel heb je boeken echt in de ‘pocket’!

Met een opvouwbare mobiel heb je boeken echt in de pocketSamsung, Huawei, Motorola, LG, Google en Microsoft zijn allemaal bezig met de opvouwbare telefoon. En het lijkt er binnenkort echt aan te komen. Vooral de aankondiging van Google dat Android dit gaat ondersteunen zal veel andere fabrikanten meenemen in deze ontwikkeling. Twee grote voordelen springen hierbij in het oog:

Brexit gedoe schept veel onzekerheid voor webshops

Brexit gedoe schept veel onzekerheid voor webshopsVoor de e-commerce sector kan een no-deal zeer nadelig worden en kosten zullen zeker ten laste komen van Europese en Britse consumenten en bedrijven. Een no-deal zou meteen negatief kunnen uitpakken voor alle Europese de pakketzendingen.

De Nederlandse werkgevers pleiten voor een Brexit uitstel als daardoor een deal mogelijk wordt.

 

Lees verder voor een aantal denkbare problemen op een rij:

De e-Privacy Verordening (ePV) wordt de volgende stap

De e-Privacy Verordening (ePV) wordt de volgende stapAl bekomen van de AVG? Blijven opletten! Er komt alweer een nieuwe privacywet aan: e-Privacy Verordening (ePV). Voluit heet die: Verordening van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot de eerbiediging van het privéleven en de bescherming van persoonsgegevens in elektronische communicatie. Rond 2020 verwacht men de definitieve wetteksten.

 

Dit is een bijzondere wet die straks voorrang heeft op de AVG-wet en een vervanging is van de richtlijn betreffende elektronische communicatie uit 2002 (!).

Facebook-pixel? Databel plaatst die alleen als de klant er om vraagt

Facebook-pixel? Medusa/Databel plaatst die alleen als de klant er om vraagtDe aandacht die er op dit moment is voor de Facebook-pixel is goed. Maar het is niet zo dat het om iets nieuws gaat.
Het is de wens van elke adverteerder om zo ‘persoonlijk’ mogelijk te adverteren. Door surfgedrag te analyseren kan dit doelgerichter.

Google opent strijd tegen opdringerige reclames

Google opent strijd tegen opdringerige reclamesDoor opdringerige reclames uit te filteren met een adfilter.
Google wil rustigere banners om te voorkomen dat gebruikers add-ons van derden kiezen die advertenties uitschakelen. Met ruim 60 procent van alle browsergebruikers heeft Chrome veel invloed op de advertentiemarkt. Sites hebben Chrome nodig en genereren inkomsten uit advertenties van derden op hun site. Het is dus in het belang van sites en adverteerders om zich te voegen naar de wensen van Chrome.

De belangrijkste webdesigntrends voor een succesvol 2018

De belangrijkste webdesigntrends voor een succesvol 2018Een creatief design trekt de aandacht van de sitebezoeker en een heldere content houdt deze vast. Daarom, zorg dat een website eenvoudig en functioneel is met een up-to-date vormgeving.

Recent onderzoek geeft aan waarom je dat zou moeten doen:

 

 • 48% van de bezoekers geeft aan dat het design van een website de belangrijkste factor is die de geloofwaardigheid van een site bepaalt.
 • 94% van de bezoekers geeft aan dat het design van een website een reden is om een site te wantrouwen.
 • 38% van de bezoekers verlaten een website als de lay-out saai of onaantrekkelijk is.
 • 67% van de bezoekers, leest wel de mooi vormgegeven delen maar negeert de saaie delen als ze 15 minuten op een website hebben.
 • 67% van de kopers zijn eerder geneigd te kopen van een site die ook een goede mobiele versie heeft.

 

Kijk verder en lees je hoe je dat aan kunt pakken.

Omnichannel retail wordt het nieuwe gewoon

Omnichannel retail wordt het nieuwe gewoonSommige producten laten zich prima online verkopen. Electronica, speelgoed en schoenen bijvoorbeeld. Maar dat je online iets kan verkopen betekent niet automatisch dat je ook een fatsoenlijk rendement kan maken. Omzet is nog lang geen winst. Hoe lang gaan investeerders en financiers nog denken dat er winst gaat komen?
De druk neemt toe en op dit moment blijkt dat de pure webshoppers als Coolblue, Bol en Wehkamp, worstelen met het 100% web businessmodel. Coolblue wil dan ook nog meer uitbreiden met fysieke winkels om zo meer dan één verkoopkanaal te hebben.
Online en offline gaan in 2018 prima samen. Omnichannel retail is het nieuwe gewoon.

 

Bijna 90 procent van de Nederlanders koopt weleens iets online en en steeds meer

Bijna 90 procent van de Nederlanders koopt weleens iets online en en steeds meer mobielOnderzoek over de eerste 6 maanden van 2017 wijst uit dat inmiddels bijna 90 procent van de Nederlanders weleens iets online koopt. De online kopers gaven gemiddeld zo’n 757 euro in dat half jaar en dit wordt alleen maar meer.
Nederlanders geven nu 23 procent van hun totale bestedingen uit aan producten en diensten via webshops. De verwachting dat is dat in vijf jaar groeit naar zo’n 35 procent.
Met name jongeren voorspellen een stevige toename van het online aandeel in hun uitgave en gebruik van de smartphone daarbij.

 

SEO-checklist voor je website

SEO-checklist voor je websiteGoogle kijkt op zijn eigen manier naar een website in hun streven om websites beter te maken. De sites die het goed doen worden beloond met een hogere ranking in de zoekresultaten. Met de aanpak van de zwakke plekken kun je dus een voorsprong nemen op de concurrentie.

 

De belangrijkste verbeterpunten hebben we op een rij gezet.

Er is een onderscheid te maken tussen techniek, content en promotie.

Enkele van de genoemde aandachtspunten zijn: de snelheid van de website, is de site aangemeld bij Google Mijn Bedrijf, teveel keywords, geen prikkelende inhoud geplaatst, gebruik de gratis Google Search Console om je website te verbeteren…

 

Maar er is meer, bekijk het allemaal.

 

Website 'No More Ransom' 1 jaar oud en bijna 30.000 gegijzelde apparaten gedecodeerd

Website 'No More Ransom' 1 jaar oud en bijna 30.000 gegijzelde apparaten gedecodeerd No more Ransom is het samenwerkingsverband tussen de politie, beveiligingsbedrijvenen 109 partners en is naar eigen zeggen erg succesvol. Een jaar geleden zette dit Team High Tech Crime de site nomoreransom.org online om zo gezamelijk ransomeware te bestrijden.

Ransomware is een vorm van malware die de computer van de slachtoffers vergrendelt of hun data versleutelt. Hierna wordt losgeld geëist om de controle over het getroffen apparaat of de bestanden terug te krijgen. Ransomware is een grote bedreiging voor de rechtshandhaving in de EU.

Betaaltermijn grote bedrijven naar maximaal 60 dagen

Betaaltermijn grote bedrijven naar maximaal 60 dagenDankzij het initiatief van Betaalme.nu geldt er per 1 juli 2017 een maximale betaaltermijn van 60 dagen. Met name grote bedrijven maakten misbruik van hun machtspositie en hadden daarmee een negatief effect op de financiële positie van kleine ondernemingen. Betaaltermijnen van 90 of zelfs 120 dagen zijn nu verleden tijd.

 

Als een contract toch een langere betaaltermijn bevat dan is die afspraak ‘nietig’ en geldt automatisch een betaaltermijn van 30 dagen. Bijna 50 grote bedrijven en instellingen doen inmiddels mee aan Betaalme.nu en het ministerie van Economische Zaken ondersteunt dit initiatief.
Hoewel het nu in de wet is vastgelegd kan de praktijk natuurlijk altijd weerbarstiger blijken. Want wat voor keuze maak je wanneer je als kleine zelfstandige uit commercieel oogpunt op je rechten gaat staan maar dit ook gelijk het einde van de handelsrelatie betekent?

 

Thought leader: krijg aandacht door je expertise

Thought leader: krijg aandacht door je expertiseThought leadership betekent dat een individu of bedrijf in een specifiek vakgebied wordt gezien als autoriteit met een toonaangevende expertise. Deze ‘gedachte leider’ heeft een positie waarbij een dienst of product dat deze ‘thought leader’ aanbiedt kan rekenen op extra aandacht en bovengemiddeld vertrouwen. Het is dus commercieel interessant om als zodanig in beeld te komen in de markt waar je je op richt.

Dat kan al door berichten die jij interessant vindt te delen in je netwerk. We mogen veronderstellen dat je iemand bent die bij wilt blijven in het vakgebied en regelmatig het een en ander leest. Hierbij vorm je je een mening over de inhoud van een artikel. Als je het een interessante bijdrage vindt aan je vakgebied deel je het bericht met anderen. Door hier een doorgeefluik te zijn van relevante berichten profileer je je vanzelf als expert. Maar hoe doe je dat precies?

 

De interactie met digitale informatie zal veranderen met 'calm technology'

De interactie met digitale informatie zal veranderen met 'calm technology'Zoals iedereen kan waarnemen lijken veel mensen te worden verzwolgen door hun smartphone. Het gebruik leidt immers vaak tot een zekere afwezigheid door buitensluiting van de omgeving. De oorzaak ligt in het feit dat de interactie met de digitale informatie uitsluitend via schermen plaatsvindt. Wat niet minder zal worden omdat er steeds meer valt te raadplegen via een mobieltje.

 

Calm technology zegt daarover: ‘mensen moeten met de digitale wereld kunnen interacteren, zonder de fysieke uit het oog te verliezen’. Technologie moet in de toekomst voornamelijk in onze periferie, de grenzen van ons aandachtsveld, blijven. Alleen wanneer nodig, moet het zich verplaatsen naar het middelpunt van onze focus. Lees verder over 'Behapbare informatie met één oogopslag', 'Maak het menselijk' en ' Gebruik alle zintuigen'.

 

De belangrijke retail-verkoopkanalen van nú: web, mobiel, social media en winkel

De belangrijke retail-verkoopkanalen van nú: web, mobiel, social media en winkelDe moderne consument laat zich vooral verleiden door retailers die consumenten een consistente en toch verrassende beleving bieden op de plekken waar die zich begeven. De aanbieders doen dit door de actuele retail-verkoopkanalen goed op elkaar te laten aansluiten. Denk aan: web, mobiel, social media en winkel.

 

Beeldinformatie verwerken we 60.000 keer sneller dan tekst

Beeldinformatie verwerken we 60.000 keer sneller dan tekst

Met de overdaad aan informatie die sites aanbieden gaat de gebruiker automatisch filteren en oppikken wat het gemakkelijkste is om op te nemen. Van alle menselijke communicatie is 93% procent visueel en tekst wordt door 81% van de mensen slechts vluchtig bekeken.

Beeldinformatie verwerken we 60.000 keer sneller dan tekst. Mensen leren bijvoorbeeld 40% beter als er ondersteuning is van beeldmateriaal en berichten met visuele content worden 94% vaker gelezen.

Visuele content heeft een groter effect en daarom zal visuele communicatie een steeds belangrijkere rol krijgen in de communicatie en de marketing. Zo maakt 85 procent van de consumenten een keuze over de aanschaf van een product na het zien van een productvideo.

 

5 Tips!

 

Online verkoop via smartphone groeit gestaag

Online verkoop via smartphone groeit gestaag

Het aantal online kopers in Nederland in het derde kwartaal van 2016 was 11 miljoen. Ze deden samen 41,65 miljoen aankopen en besteedden daarbij € 4,48 miljard. Een stijging van 28% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

mobiele site - webshop

 

 

Wat wil een sitebezoeker? De vier micro-momenten van Google

Wat wil een sitebezoeker? De vier micro-momenten van GoogleConsumenten willen vooral dat hun behoeften in het moment bevredigd worden. Zorg dus als bedrijf voor informatie op het juiste moment en in de juiste context.

 

Zeker de millennial beschouwt de smartphone als een verlengstuk van zichzelf, bijna 90 procent draagt zijn smartphone dan ook dag en nacht bij zich. De momenten dat iemand naar zijn telefoon grijpt kennen doorgaans vier concrete karakteristieken. De vraag is altijd:

 • ‘ik wil iets doen’,
 • ‘ik wil ergens heen’,
 • ‘ik wil iets kopen’ of
 • ‘ik wil iets weten’.

Deze interactiemomenten heeft Google inmiddels gedoopt tot micro-momenten. Kleine momenten waarin de consument open staat voor informatie van bedrijven en zich, al dan niet bewust, laat verleiden. Om een voorbeeld te geven: 82 procent zegt in de winkel een aankoopbeslissing te nemen op basis van online informatie.

 

Wat biedt Google Search Console zo al

Google Search Console, voorheen Google Webmastertools, geeft je meer inzicht in de manier waarop Google je website indexeert. Het is al jaren dé plek waar webmasters belangrijke informatie over de prestaties van hun website en webshop kunnen verzamelen. Ook de minder technische webmasters kunnen hiermee goed uit de voeten.

 

Met het gratis hulpprogramma van Google monitor je de prestaties van je website en ontvang je verbetersuggesties om jouw zoekmachine ranking te verhogen.

Google top3 ranking-factoren: content, links en RankBrain

Google top3 ranking-factoren: content, links en RankBrainZoekmachines willen snel en overzichtelijk resultaten aanbieden die het meest relevante, unieke en betrouwbare antwoord kunnen geven op een vraag of behoefte.

Dat is namelijk wat gebruikers zoeken:

1 - het antwoord op een vraag

2 - het antwoord op een behoefte

3 - of iets wat deze twee dichterbij kunnen brengen.

 

Wat kun je met je site daar aan bijdragen?

Registratie voor .shop-domein nu mogelijk

Registratie voor .shop-domein nu mogelijkE-commerce ondernemers kunnen nu wereldwijd een .shop-extensie claimen voor hun bedrijf. Tot eind augustus hebben veel grote merken hun domein al kunnen vastzetten in de voorregistratie – denk aan .ford of .gucci. Deze merkextensies zullen niet algemeen beschikbaar zijn.

 

De top 5 browsers voor Windows 10

De top 5 browsers voor Windows 10Webwereld maakt melding van een test van een aantal browsers op Windows 10. Het levert een opmerkelijk rijtje op.

Naast de bekende Edge van Microsoft, Chrome, Firefox en Opera respectievelijk op plaats 5, 4, 3 en 2 wordt daar ook de ons onbekende browser Vivaldi genoemd. Deze Vivaldi komt nota bene als beste uit de test!

 

6 Belangrijke punten bij het verzenden van nieuwsbrieven

6 Belangrijke punten bij het verzenden van nieuwsbrievenStap 1: Kies voor de nieuwsbrief een prikkelende titel die gretig maakt.

Stap 2: Zorg dat de afzender wordt herkend.

Stap 3: Stuur op het moment dat de ontvanger wil en kan lezen.

Stap 4: Speel in op de ontvanger.

Stap 5: Blijf je nieuwsbrief testen en verbeteren.

Stap 6: Werf nieuwe adressen met toestemming.

 

Bekijk het overzicht.

 

5 belangrijkste regels voor een webshop

5 belangrijkste regels voor een webshop

Als webshopeigenaar heb je veel verplichtingen. Je moet bepaalde informatie geven, je website moet aan bepaalde vereisten voldoen en bovendien hebben klanten bij een webshop meer rechten dan in een 'gewone' winkel.

Informeer je over het verschil met gewone winkels, de verplichte informatie, productkenmerken die je moet vermelden, cookies en privacygegevens en hoe handig algemene voorwaarden zijn.

 

Waarom heeft mijn website misschien HTTPS nodig?

HTTP is een techniek om informatie te versturen over het internet. HTTPS, ook wel SSL genaamd, is daar de beveiligde variant van en beveiligd de verbinding tussen jouw website en de bezoeker. Niemand kan dan afluisteren of meekijken met de bezoeker. Daarom zie je het ook altijd bij online bankieren en ook als je belangrijke informatie moet invoeren. Dit kan persoonlijke informatie zijn maar ook gezondheidsgegevens, een bankrekeningnummer en wachtwoorden.

Websites worden in een F-vorm gelezen

Websites worden gelezen in een F-vorm Jacob Nielsen onderzocht in 2006 met eye-tracking camera’s hoe bezoekers van een website de webpagina bekeken. Uit dit onderzoek concludeerde hij dat deze mensen teksten op webpagina’s niet woord voor woord lezen maar de pagina via een vast patroon bekijken. Dit patroon heeft de vorm van een F en heet daarom in het engels F-shaped pattern en in het nederlands F-vorm.

 

De goede kleuren kiezen voor je website

Kleur heeft een belangrijke impact op de bezoekers van je website. Terwijl mensen in gemiddeld 90 seconden een oordeel vellen over een product, bestaat dit oordeel ook nog voor 85% uit de beleving van kleur.

 

Kleuren leiden tot verschillende emotionele reacties. Ze leiden tot een bepaald gevoel, het gevoel dat een bezoeker heeft bij jouw website. Het is dus goed om eens stil te staan bij de basis kleur(en) van de website. De psychologische associaties van kleuren kunnen bepaalde emotionele reacties opwekken.
Wat betekenen alle kleuren nou precies?

Verschillende uitkomsten webstatistieken

Verschillende uitkomsten web statistiekenProgramma’s die webstatistieken produceren trekken snel de aandacht van de beheerder van een site. Want wie is er niet nieuwsgierig naar het verkeer op zijn site? Zo kennen we natuurlijk Google Analytics als gegevensverzamelaar maar er zijn er natuurlijk meer, zoals AWStats en Webalizer.
Waarom geven ze niet dezelfde resultaten?

 

In Databel één hoofddomein voor SEO - betere vindbaarheid!

U heeft één of meerdere domeinen die wijzen naar uw website.
Voor de betere vindbaarheid hebben wij het systeem zo aangepast dat er één hoofddomein is. Alle andere domeinen en sub-domeinen wijzen daar naartoe.

 

Nette HTML opmaak bij de opmaakbewerker in Databel

In databel heeft de opmaakeditor (wysiwyg-editor)nu een nettere opmaak van de broncode.

Zoekmachines die uw privacy wél waarborgen!

Zoekmachines die uw privacy wél waarborgen!Google is onmiskenbaar de meest gebruikte zoekmachine met 3,5 miljard zoekopdrachten per dag. Google verdient er veel geld mee, met name door de keuzes van de gebruiker te verzamelen en daarop aansluitende advertenties en selectieve zoekresultaten op te reageren. De gebruiker is als individu wellicht niet bekend maar heel veel van zijn privézaken zijn dat wel.

Voor diegene die dat niet wil zijn er privacyvriendelijke zoekmachines als: Duckduckgo, Startpage.com en Ixquick.com. Deze zoekmachines bewaren het IP-adres en de zoekwoorden niet en maken zo dus geen bezoekersprofiel aan.

 

Vanaf 1 januari 2016 geldt een meldplicht voor datalekken

Vanaf 1 januari 2016 geldt een meldplicht voor datalekkenOp 1 januari 2016 is voor organisaties (bedrijven én overheden) de ‘meldplicht datalekken’ ingegaan.

Deze organisaties moeten een lek binnen drie dagen melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen het CBP – College Bescherming Persoonsgegevens) zodra zij een ernstig datalek hebben, dat wil zeggen: onbevoegde toegang tot persoonsgegevens, vernietiging of wijziging.

 

Microsoft stopt ondersteuning oude versies Internet Explorer

Microsoft stopt ondersteuning oude versies Internet ExplorerGebruikers van Internet Explorer hebben nog vijf weken om een nieuwere versie van de browser te installeren. Microsoft stopt op 12 januari namelijk de ondersteuning voor oude versies.

Over verplichte vermelding KvK-nummer en btw-nummer

Communiceren doe je als ondernemer op velerlei wijzen. Op papier maar ook digitaal. Over de laatste vorm heeft ook de wetgever nagedacht en wetgeving geformuleerd.

Hier een overzicht van wat de wet vereist bij uw communicatie uitingen.

E-mail nog steeds een succesverhaal!

Een onderzoek onder 300 e-mailmarketing deskundigen toont aan dat volgens hun bevindingen e-mail een zeer goede bijdrage kan leveren aan de omzet van een bedrijf.

 • 17% van de ondervraagden meldt dat er 5,1% tot 10% van de omzet mee wordt gegenereerd
 • 15% van de ondervraagden spreekt van 10,1 % - 15%
 • 14% zegt 15,1% - 20% en
 • 13% beweert zelfs 20,1% - 25% van de totale omzet met e-mail te realiseren!


Lees meer over de Databel e-mail nieuwsbrief.

Google heeft meer mobiele dan desktop zoekopdrachten

Het aantal mobiele zoekopdrachten via Google overstijgt inmiddels het aantal zoekopdrachten via de desktop. Daarbij worden schermen kleiner dan 6 inch als ‘mobiel’ aangemerkt.

De verschuiving houdt een uitdaging in voor Google, omdat zoeken ook kan in apps van retailers als Amazon. In dat geval krijgen consumenten geen Google advertenties meer te zien.

 

Bron: Emerce

Europese gegevens in cloud VS niet veilig

Het Europees Hof van Justitie zegt dat de privacygegevens van Europese gebruikers in de Amerikaanse cloud niet veilig genoeg zijn. De Europese persoonlijke gegevens mogen niet meer zomaar naar servers van bijvoorbeeld Facebook, Amazon, Microsoft, Apple en Google in de USA.

 

Webverkoop interessante nevenactiviteit

De detailhandel vindt steeds meer haar weg op internet. Zij zag in juni 2015 de online omzet stevig groeien met maar liefst 28,1 procent vergeleken met vorig jaar meldt het CBS. In mei was de omzetstijging nog 12,2 procent. De omzetstijging van de pure webwinkels was 23,2 procent.

 

Winkels waarbij de verkoop via internet een nevenactiviteit(!) is groeide met 34,6 procent.

De totale detailhandel kende in juni de grootste omzetgroei sinds juli 2008: 4,7 procent meer dan in juni 2014.

 

Bron: Emerce

UTM of waar komen mijn website bezoekers vandaan?

Iedereen wil graag bezoekers op zijn site. Daarvoor kun je digitale activiteiten ontwikkelen zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief of een Facebookbericht om zo te proberen het bezoekersaantal te verhogen. Zo kun je in een nieuwsbrief een link plaatsen die naar meer informatie leidt over een onderwerp op je eigen site, waarmee je een lezer de mogelijkheid biedt om naar je site te gaan.

Maar hoe weet je nu waar die bezoeker vandaan komt? Van de nieuwsbrief of de Facebook pagina?

Klanten Rabobank en ING kunnen digitaal incasso's machtigen

Via internetbankieren kunnen zij online toestemming geven voor een eenmalige of doorlopende machtiging van bijvoorbeeld een webwinkel of een telecomprovider. Het is voor hen niet langer nodig om een handtekening op papier of ingescande handtekening te verstrekken.

Fabrikanten Android mobieltjes updaten hun eigen browsers vaak niet

Veel producenten van Android telefoons zijn ijverig met het installeren van een eigen browser. Helaas zijn ze minder bekommerd om het actueel houden van deze browser. Dit is echter wel noodzakelijk om de browser veilig te houden voor de gebruikers.

Storing bij Adobe websites laat kwetsbaarheid cloud fonts zien

Adobe is met zijn TypeKit net als Google Font een leverancier van fonts voor talloze websites vanuit de cloud. Hoe pijnlijk de afhankelijkheid van de cloud kan zijn laat Adobe vandaag zien doordat de fonts niet te vinden zijn voor de afhankelijke websites.
De betreffende sites vallen nu terug op de ouderwetse lettertypes als Arial (geb. 1982) en Georgia (geb. 1996) omdat Adobe's webfontdienst TypeKit eruit ligt. Databel doet dat anders.

Adobe zegt:"schakel Flash onmiddellijk uit"

Mensen kunnen het programma Flash op hun computer voorlopig beter uitschakelen. Er is een groot lek aan het licht gekomen. Daarvoor waarschuwt Adobe, dat Flash heeft ontwikkeld. Ook computerbeveiliger Symantec waarschuwt voor het gebruik van het programma.

Waarschuwing voor phishingmails uit naam van SIDN

verboden mailKlanten van SIDN, zowel registrars als domeinnaamhouders, ontvangen momenteel e-mailberichten met als onderwerp ‘Domeinnaam .nl updaten’. Ontvangers van de mail
wordt gevraagd om ‘in te loggen met de inloggegevens voor uw websitebeheer’, om hun domeinnaam te kunnen behouden.

WordPress heeft de wachtwoorden van 100.000 accounts ‘proactief’ gereset

 

WordPress heeft de wachtwoorden van 100.000 accounts ‘proactief’ gereset. Aanleiding was de diefstal van 5 miljoen Gmail-wachtwoorden.

Nieuwe regeling etikettering voor levensmiddelen

Vanaf 13 december 2014 zijn er nieuwe regelingen omtrent de etikettering bij levensmiddelen en voedingssupplementen. Sinds 13 december 2011 was het al mogelijk om de etiketten aan te passen, maar over een maand is het een verplichting. Wanneer je dit niet op orde hebt kun je een boete krijgen van maximaal € 4.500,- .

Voor webshop houders geldt deze regeling ook. Webshop houders moeten nu veel meer informatie geven bij elk product dat ze verkopen. De website bezoeker moet voor aanschaf van het product geïnformeerd zijn over verschillende zaken:

WordPress veruit favoriet bij hackers

Geen CMS-systeem wordt vaker aangevallen dan WordPress. Dat blijkt uit onderzoek van Imperva.

WordPress websites liggen 24,1 procent vaker onder vuur dan websites met andere systemen.

Minder cookiemeldingen!

Een kleine week geleden werd bekend gemaakt dat de VVD, PvdA, CDA, SP,

PVV en D66 instemden met het verbeteren en vereenvoudigen van de cookiewet.

13 juni treedt de nieuwe EU wetgeving voor webshops in werking!

Eigenaren van webshops dienen door deze wijziging in de wet een paar belangrijke zaken in hun webwinkel en algemene voorwaarden wijzigen. Zorg er dus voor dat je webwinkel en algemene voorwaarden tijdig aan deze nieuwe regels voldoen. Waakhond OPTA kan je anders een boete opleggen die kan oplopen tot maar liefst € 450.000,-

Zorg voor een goede beveiliging

Het is betrekkelijk eenvoudig om aan de belangrijkste beveiligingsvoorwaarden te voldoen en daarmee je website tegen digitale inbrekers te beschermen . 100% waterdichte bescherming kan jammer genoeg niet, maar wanneer je e.e.a. in acht neemt, is de kans dat je website wordt gehackt behoorlijk verminderd!

Waarschuwing voor Internet Explorer gebruikers

Dit weekend is er wederom een lek gevonden in Internet Explorer. Naast de Amerikaanse en Britse overheden adviseert nu ook de Nederlandse overheid om voorlopig geen Internet Explorer te gebruiken.

^ Naar boven