Wat biedt Google Search Console zo al

31 oktober 2016

Met het gratis hulpprogramma van Google monitor je de prestaties van je website en ontvang je verbetersuggesties om jouw zoekmachine ranking te verhogen.

Een kort overzicht van de vele mogelijkheden

 

 1. Met de zoekanalyse kunnen we zien waar websitebezoekers vandaan komen. De zoekanalyse is één van de meest gebruikte functies binnen Search Console en geeft je direct inzicht in het organisch verkeer vanaf Google. De verschillende filters laten zien hoe je website scoort in Google.

  Een aantal voorbeelden van wat je kunt ontdekken met de zoekanalyse:
  - het aantal bezoekers dat via de Image Search van Google op je site komt
  - de doorklikratio (click through rate, oftewel CTR) op desktop en mobiel
  - de gemiddelde positie van een bepaalde pagina in de zoekresultaten
  - de zoekwoorden die een bezoeker gebruikt heeft om op je site is gekomen
  De zoekanalyse heeft verschillende functies en filters die veel extra's in zich bergen

 2. Sites met links naar jouw site en interne links op je eigen pagina’s bekijken. Een link naar je pagina heet een backlink en het verzamelen van backlinks heet linkbuilding.
  Linkbuilding is een belangrijk middel om je website beter te laten scoren in Google. Als er vanaf veel hoogwaardige pagina’s naar jouw website wordt gelinkt, ziet Google dat je een belangrijke speler in je vakgebied bent. Je kunt per URL bekijken welke domeinen er naar de pagina linken. Ook kun je zien vanaf welke pagina’s op dat domein er wordt gelinkt.

 3. Je site controleren op problemen, zoals malware, hacking, crawlfouten of geblokkeerde URL’s of 404-meldingen.

 4. Suggesties krijgen om de HTML-code van de site te verbeteren. Zoals ontbrekende, te lange, te korte of dubbele titels en meta-descriptions.
  De pagina met html-verbeteringen verzamelt alle fouten die gerelateerd zijn aan meta-omschrijvingen, meta-titels en niet-indexeerbare content. Deze functie kun je ook gebruiken om duplicate content te ontdekken: dezelfde content die op meerdere pagina’s voorkomt. Duplicate content werkt niet mee aan een hogere score in Google. Het is dus aan te raden om duplicate content te voorkomen of zo veel mogelijk op te lossen.

 5. Een pagina of site verwijderen uit de resultaten van Google Zoeken. We raden echter aan om dit op je site zelf te regelen (via het Robots.txt bestand of een 301-verwijzing).

 6. Een sitemap verzenden zodat zoekmachines je site beter kunnen crawlen en in categorieën kunnen indelen.

 7. Sitelinks voor de organische zoekresultaten beïnvloeden. Het is echter wel een tijdrovende bezigheid omdat het meer een kwestie van pagina’s uitsluiten is.

 

Meer weten?

Onze SEO-specialisten werken dagelijks met de Google Search Console. Nieuwsgierig naar de kansen op SEO-gebied voor jouw organisatie? Wij helpen je graag.

 

 

Terug

^ Naar boven