E-mail belangrijker en effectiever door coronacrisis

29 juni 2020

 

E-mail belangrijker en effectiever door coronacrisis

 

Het belang van e-mail blijkt door de coronacrisis te zijn toegenomen. Dit is de conclusie na onderzoek van de DDMA Commissie E-mail. 72 procent van de Nederlandse marketeers beschouwt e-mail als een belangrijker marketingkanaal dan voor de crisis.

 

Effectiviteit gestegen, conversies omhoog
46% van alle organisaties zagen de open- en klikratio’s van hun e-mails stijgen, slechts 8% ziet een lichte daling in openratio’s. Daarnaast ziet 35% het aantal conversies als resultaat van e-mailmarketing omhoog gaan. Organisaties die zich richten op consumenten (17%) of op zowel consumenten als zakelijke klanten (17%) zijn het meest succesvol. Bij 35% is het aantal conversies gelijk gebleven.

 

Meer inschrijvingen
Ook is het aantal e-mailinschrijvingen volgens 26% van de organisaties gestegen – zeker voor organisaties die zich op consumenten (9%) richten of op zowel consumenten als zakelijke klanten (11%). Bovendien is bij een ruime meerderheid (57%) het aantal afmeldingen voor e-mails gelijk gebleven. 11% geeft zelfs aan dat het aantal afmeldingen is teruggelopen.

 

Budgetten
Bij 17% van de organisaties is het budget voor e-mail gestegen. Bij het overgrote deel (61%) blijft het budget voor e-mail gelijk. Ook zegt 48% op dit moment meer e-mails te versturen dan voor de coronacrisis.

 

Crisisbestendig marketingkanaal
Onderzoek wees al uit dat organisaties de afgelopen tijd e-mail meer inzetten. Het blijkt dat e-mail in deze tijd een van de meest effectieve kanalen is voor interactie met consumenten. De gestegen ratio’s en conversies maken duidelijk dat consumenten de manier van mailen van organisaties waarderen.

 

Aan deze enquête uit mei 2020, hebben 54 organisaties uit 17 verschillende branches deelgenomen. Bestaande uit 54% adverteerders en 31% consultancy- of marketingbureaus.

 

 

Bron: ddma.nl

 

 

 

 

 

Terug

^ Naar boven